آلتین مد

توانبخشی فیزیوتراپی تجهیزات کمکی معلولین وسالمندان

خانه  »  مراقبت از سامندان و معلولین   »   ضایعات نخاعی چیست؟

ضایعات نخاعی چیست؟

ضایعات نخاعی چیست؟

در این مقاله تیم تحلیلی آلتین مد به بررسی ضایعات نخائی خواهند پرداخت در ادامه با ما همراه باشید: ضایعات نخاعی وبلاگ آلتین مد : متاسفانه در حال حاضر سالانه تعداد افراد زیادی به دلایل گوناگون دچار ضایعات نخاعی می شوند به گزارش سازمان جهانی بهداشت 10% از فراد جامعه معلول تلقی می شوند که شامل انواع مختلف معلولیت می شوند یکی از این نوع معلولیت ها ضایعات نخائی میباشد که به دلیل وارد شدن آسیب به نخاع این افراد دچار فلج در اعضا و اندام خود شدند.

در شرایط عادی ستون مهرها از نخاع که درون ستون مهرها قراردارد محافظت میکند بنابراین هرگونه جابه جای که به هر دلیلی در ستون مهرها انجام شود روی کانال نخائی نیز تاثیر میگذارد و به دنبال آن ضایعات نخائی پیش خواهد آمد.

ضایعات نخائی قابل درمان:

با پيشرفتهاي قابل ملاحظه ای که هر روزه در مجامع علمی و همچنین پژوهش پژوهشگران در مورد آن می شنويم، هر کسی هر کاری را که توانسته انجام داده تا راه علاجی برای افراد دارای ضایعات نخاعی پیدا کند.
اگر ما امروزه می توانیم در مورد اندامهای مختلف کارهای غير ممکنی (مانند پيوند کامل اعضاء و انتقال اندامهای بدن شخصی به شخص ديگر و یا جدا کردن ژنهای انسان) را انجام دهيم، پس قادر خواهيم بود علت عدم ترميم آسيب های نخاعی را نيزکشف نمائيم و کاری کنيم که اين مشکل بيولوژيکی نیز حل شود. با توجه به معماهای علمی زيادی که تاکنون حل شده اند، درمان ضایعه نخاعی نيز نبايستی آنقدرها هم مشکل باشد.

تشریح نخاع:

عصب هایی که درون نخاع قرار دارند شامل نورون های محرکه ی فوقانی (UMNs) و نورون های محرکه تحتانی (LMNs) می باشند. نورون های حرکتی فوقانی، نورون هایی هستند که از مغز به هسته های حرکتى اعصاب مغزى در ساقه مغز و نخاع مى روند. عملکرد نورون های حرکتی فوقانی، انتقال پیام ها از مغز به اعصاب نخاعی از طریق کانال نخاعی می باشد.

اعصاب نخاعی که از نخاع به دیگر بخش های بدن منشعب شده اند، نورون های حرکتی تحتانی نامیده می شوند. این اعصاب نخاعی در هر سطح مهره ای وارد و خارج شده و با نواحی خاصی از بدن ارتباط برقرار می کنند. بخش های حسی نورون های حرکتی تحتانی پیام ها را از پوست و دیگر اعضای بدن به مغز منتقل می کنند. بخش های حرکتی نورون های حرکتی تحتانی پیام ها را از مغز به اعضای مختلف بدن برای کنش هایی مانند حرکت عضله می فرستند.
نخاع دسته و کلافی از عصب ها بوده که پیام های عصبی را از مغز دریافت نموده و به سایر قسمت های بدن منتقل می کند. نخاع توسط مهره ها احاطه شده است. این مهره ها ستون فقرات را تشکیل می دهند. به طور کلی هر چه آسیب در ستون مهره ها بیشتر باشد نقص در عملکرد فرد بیشتر خواهد بود. مهره ها بر اساس محل خود نامگذاری می شوند.

آسیب های کامل و ناقص نخاعی

اثرات بستگی به نوع و شدت ضایعات نخاعی و سطح آسیب دارد. از نظر شدت ضایعات نخاعی آسیب های نخاعی به دو دسته کامل و ناقص تقسیم می ‌شوند. در آسیب کامل هیچ گونه عملکرد حسی و حرکتی در زیر سطح ضایعه وجود ندارد. هر دو طرف بدن به یک اندازه تحت تاثیر قرار می گیرد. نبود عملکرد حرکتی و حسی پایین تر از سطوح ضایعه به عنوان ضایعه ی کامل در نظر گرفته می شود. آسیب کامل بیشتر در ارتباط با قطع عرضی نخاع، صدمات عروقی شدید، کشش ‌های طولی طناب نخاعی و یا فشارهای شدید به نخاع است. در ضایعات کامل به دلیل قطع ارتباط نخاع با مغز ادراک حسی و کنترل حرکتی فرد مختل شده و در این موارد برگشت عملکرد حسی-حرکتی ضعیف است. شواهد اخیر نشان می دهند که عملکرد حرکتی در کمتر از ۵ درصد افراد گرفتار ضایعات نخاعی بازگردانده می شود. توجه داشته باشید که حتی در یک آسیب نخاعی کامل نیز ممکن است نخاع به ‌طور کامل قطع نشود.

 

 

ضایعات نخاعی

ضایعات نخاعی

در بسیاری  هرشوک عصبی ایجاد شده در يک نرون، بوسيله دندريت سلول عصبی بعدی هدايت می شود و در يک مسير ارتباطی خاص پيش می رود. درواقع يک واکنش الکتروشيميائی رخ می دهد کهدر نتيجه علائم حاصله سلولهای عصبی بعدی را نیز تحريک می کند و سپس تکانه عصبی مذکور در مسير اکسون خودش حرکت می نمايد. پيامی که بدين طريق ايجاد می شود، بوسيله يکسری از نرونها منتقل می شود تا زمانی که ارتباط کامل گردد. در خود طناب نخاعی ميليونها سلول عصبی وجود دارد. بعضی از آنها نرونهای حرکتی تحتانی هستند که فرامين حرکتی را از مغز دريافت مي کنند و علائم مربوطه را مستقيما” به عضلات ارسال می نمايند. يکسری ديگر از نرونهای طناب نخاعی مسير گذر اطلاعات در طول طناب نخاعی را تقويت می کنند. به هنگام بروز ضایعه نخاعی، ساير سلولهای عصبی طناب نخاع ی در زير سطح آسيب سالم باقی می مانند و مسير پيچيده شبکه عصبی را شکل مي دهند . اما از آنجائی که سلولهای پائين محل ضايعه ديگر تحت کنترل ارادی قرار ندارند، آنها نمیتوانند کارآئی لازم را داشته باشند و ممکن است باعث حرکات غير ارادی مثل اسپاسم شوند.ممنون که تا آخر این مقاله با همراه بودید به زودی مقالات بیشتری در مورد ضایعات نخائی برای شما قرارداد می شود ممنون میشویم نظرات خود را زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید .

وب سایت آلتین مد علاوه بر اطلاعات پزشکی بهترین تجهیزات پزشکی و مهندسی پزشکی را برای شما خوبان فهرست کرده است. همچنین در وب سایت آلتین مد می توانید راهنمای کامل خرید تجهیزات پزشکی را نیز مطالعه بفرمایید. پس تا پایان در این سایت همراه مان باشید و ما را از نظرات ارزشمندتان آگاه سازید. برای دیدن محصولات مرتبط به ضایعات نخاعی به فروشگاه آلتین مد مراجعه کنید .

 

 

سوالی دارید ؟

نحوه خرید از آلتین مد

دسترسی سریع

از جشنوارهای ما با خبر شوید

[gravityform id="3" title="false" description="false"]

درباره آلتین مد

شرکت آلتون باخیش آذر (آلتین مد) طراح وسازنده انواع تجهیزات توانبخشی وفیزیوتراپی وکاردرمانی وتجهیزات نگه داری از معلولین با بهره گیری از کادری متعهد  ومتخصص فعالیت خود را از سال 1391 در زمینه تولید تجهیزات پزشکی آغاز نموده است .در این راستا  با اخذ روشهای نوین طراحی و تولید اقدام به تامین نیازهای مشتریان در چهار چوب مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد iso 13485  کرده و متعهد به حفظ اثر بخشی و کارایی این  سیستم از طریق بازنگری و بهبود مستمر بر کلیه  فرآیندهای مهندسی  ومدیریتی می باشد.

طراحی شده توسط تیم انفورماتیک لحظه