التین مد نبض زندگی
تاثیر روزه بر فشار خون بالا در ماه رمضان، بسیاری از مسلمانان در طول روز روزه هستند و تغییرات قابل توجهی در خواب و الگو های تغذیه رخ می دهد. این تغییرات ممکن است فشار خون را تحت تاثیر قرار دهد. در مقاله حاضر، هدف ما بررسی تاثیر روزه بر فشار خون بالا است. اگر […]
در ماه رمضان، بسیاری از مسلمانان در طول روز روزه هستند و تغییرات قابل توجهی در خواب و الگو های تغذیه رخ می دهد. این تغییرات ممکن است فشار خون را تحت تاثیر قرار دهد. در مقاله حاضر، هدف ما بررسی تاثیر روزه بر فشار خون بالا است. اگر فشار خون بالا دارید و قصد روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان را دارید، حتما مطالب زیر را مطالعه و با پزشک خود مشورت کنید.
فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش نامیده می شود، زیرا بیماران مبتلا به فشار خون بالا ممکن است سالها علائم نداشته باشند. اکثر مطالعات پزشکی نشان داده است که بیماران مبتلا به فشارخون بالا می توانند فشار خون خود را بدون عوارض و سایر مشکلات پزشکی معالجه کنند. اگر شما نگران تاثیر روزه بر فشار خون بالا هستید، خوب است که بدانید روزه داری کنترل شده و تحت نظر پزشک تاثیر منفی بر تعادل فشار خون ندارد.
روزه داری تاثیری منفی بر بیماران مبتلا به بیماری های قلب پایدار که علائم عودکننده ای مانند درد قفسه سینه یا تنگی نفس ندارد. در واقع می توان گفت روزه می تواند برای آنها سودمند باشد. اگر بخواهیم تاثیر روزه بر فشار خون بالا و بیماران قلبی را نام ببریم می توانیم به اصلاح رژِم های غذایی، کاهش وزن و ترک عادت های زیان بار از قبیل مصرف سیگار را نام برد. مصرف کمتر غذا، کاهش مصرف سیگار و فضای کاهش یافته استرس همراه با ماه مقدس ماه مبارک رمضان؛ به طور کلی خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد و همچنین تاثیر مثبتی بر افراد مبتلا به بیماری های قلبی دارد.
در طول ماه رمضان بسیار مهم است که شما یک شیوه زندگی سالم داشته باشید. شما برای جلوگیری از عوارض احتمالی کم آبی باید مقدار زیادی مایعات از افطار تا سحر را مصرف کنید.
این بیماران قبل از گرفتن روزه حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند. اگر شما فشار خونتان با وجود مصرف دارو، تحت كنترل نیست و فشارهایی بالاتر از ۱۵۰ روی ۹۵ دارید، به هیچ وجه مجاز به روزه داری نیستید. اما اگر فشار خون شما با مصرف دارو تحت كنترل است، با قدری تغییر در مصرف داروها زیر نظر پزشک متخصص میتوانید با احتیاط روزه بگیرید.
برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند اکثر داروهایی که تجویز می شود باید یک یا دو بار در طول روز مصرف شود. به طور معمول این داروها یک اثر ۱۲ تا ۱۶ ساعته دارند. قرص ها را می توان در هنگام سحر یا افطار مصرف کرد. به طور کلی میتوان گفت کسانی که فشارخون بالا و نوساندار دارند، یعنی در طول شبانه روز تغییر بالایی میکند، نباید روزه بگیرند. اما چنانچه فشارخون بالا و قابل کنترل با مصرف دارو دارند، روزه برای آنان منعی ندارد.
اگر دقیق تر بخواهیم دربازه تاثیر روزه بر فشار خون بالا بگوییم باید در نظر داشته باشیم که در زمان گرسنگی آدرنالین خون افزایش می یابد که این امر موجب کاهش قند و افزایش فشار خون میشود. به همین دلیل توصیه میشود بیمارانی که فشار خون بالا و کنترل نشدهای دارند، از روزه گرفتن اجتناب کنند.
چنانچه فردی بیماری قلبی عروقی داشته باشد و پس از روزه گرفتن دچار علائمی نظیر تنگی نفس یا هر تغییر ناگهانی دیگری شود، نیاز به قطع روزهگرفتن است و روزهداری در این شرایط توصیه نمیشود. با توجه به مطالب گفته شده پیرامون تاثیر روزه بر فشار خون بالا ذکر این نکته مهم است که افراد با فشار خون کنترل شده میتوانند روزه بگیرند اما روزه برای افراد با فشار خون بالا مناسب نیست.
افراد مبتلا به مشکلات قلبی باید هنگام روزه داری در طول ماه رمضان اقدامات احتیاطی بیشتری داشته باشند. به منظور جلوگیری از عوارض، به مشاوران متخصص قلب، مخصوصا در تعیین زمان مناسب و دوز داروها، مراجعه کنند. بیماران باید از متخصصین قلب و عروق خود در مورد نحوه مصرف دارو در ماه رمضان مشورت بگیرند. بیماران و پزشکان ممکن است مجاز به جایگزینی داروهای معمول با داروهای طولانی مدت باشند. با توجه به تاثیر روزه بر فشار خون بالا که باعث کاهش آن با مصرف دارو ها در بازه افطار تا سحر و هم چنین شدت بیماری، ما در اینجا چند توصیه راهنمایی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا در ماه رمضان را آورده ایم:
با پزشک خود مشورت کنید تا سلامت خود را ارزیابی کنید. تعیین کنید که آیا شما مجاز برای روزه داری هستید، راهنمایی های لازم را برای مصرف دوزهای دارو را انجام دهید و بهترین زمان برای آنها را بین افطار و سحر را تعیین کنید.
برای جلوگیری از تشنگی، کم آبی و سایر عوارض مرتبط با آن، از افطار تا سحر مایعات زیادی بنوشید.
مصرف میوه و سبزیجات: بخش مهمی از وعده های غذایی ماه رمضان خود را به عنوان یک منبع مهم پتاسیم کمک می کنند که فشار خون بالا را کنترل می کند.
اجتناب از غذاهای پر چرب
اجتناب از محرک ها مانند قهوه و کافئین
خود داری از مصرف غذاهای با سدیم بالا: مانند آجیل شور و ترشی که می تواند به فشار خون بالا منجر شود.
خوردن ماهی حداقل دو بار در طول هفته: زیرا حاوی یک چربی سالم به نام امگا ۳ است که به تنظیم فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.
گوشت قرمز و مرغ را در حد اعتدال مصرف کنید
خوردن محصولات لبنی کم چرب، زیرا کلسیم نقش مهمی در تنظیم فشار خون و بهبود سلامت استخوان دارد.
اجتناب از مصرف گوشت و پنیر های فرآوری شده: زیرا آنها حاوی غلظت بالا سدیم هستند.
از علائم هشدار دهنده فشار خون مانند سرگیجه و سردرد مطلع شوید. اگر هر کدام از این علائم را تجربه کرده اید، باید بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.
فشار خون خود را کنترل کنید.
ترک سیگار
ماه مبارک رمضان یک فرصت خوب برای کاهش وزن است. مطالعات نشان داده اند که کاهش وزن حتی در ۵ درصد وزن بدن، به عادی شدن فشار خون کمک می کند.
در پایان با توجه به عوارض احتمالی روزه داری علاوه بر فواید آن برای بیماری های قلبی و سلامتی بدن، اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید و قصد دارید در ماه مبارک رمضان روزه بگیرید. با توجه به شدت بیماری و داروهای مصرفی حتما با پزشک خود درباره روزه گرفتن و نحوه مصرف دارو ها مشورت کنید.
امیدوارم از خواندن این مقاله رضایت کافی را داشته باشید ممنون از اینکه از وب سایت آلتین مد دیدن کردید شما می توانید برای خواندن مقالات بیشتر به وب سایت آلتین مد سر بزنید و همچین میتوانید برای دیدن آخرین محصولات تولیدی شرکت آلتین مد در این سایت میتوانید به بخش فروشگاه بروید.در آخر این مقاله بسیار خرسند می شویم که ما را از نظرات خود بهرمند سازید.