التین مد نبض زندگی
عوامل اصلي و فرعی ابتلا به پوكي استخوان بی تحركي و عدم فعاليت بدني خطر ابتلا به پوكي استخوان را تا دو برابر زیادتر میکند.افزايش فعاليتهاي بدني و انجام فعاليتهايي از جمله روزي نيم ساعت پيادهرويدر جلوگيري از كاهش تراكم استخواني ميتواند موثر باشد. بيتحركي و نداشتن فعاليت بدني سبب تسريع در كاهش توده استخواني […]
بی تحركي و عدم فعاليت بدني خطر ابتلا به پوكي استخوان را تا دو برابر زیادتر میکند.افزايش فعاليتهاي بدني و انجام فعاليتهايي از جمله روزي نيم ساعت پيادهرويدر جلوگيري از كاهش تراكم استخواني ميتواند موثر باشد.
بيتحركي و نداشتن فعاليت بدني سبب تسريع در كاهش توده استخواني ميگردد در مقابل ورزش و فعاليت فيزيكي مناسب اگر مرتب و روزانه انجام گردد به افزايش توده استخواني كمك مينماید.
پوكي استخوان ( عوامل اصلي و فرعی ابتلا به پوكي استخوان ) بيماري خاموشي می باشد كه هيچ گونه علامتي ندارد و موقعی كه فرد دچار شكستگيهاي استخواني ميگردد ميتوان به وجود اين بيماري پي برد كه در اين مرحله هم كار چندان زيادي نميتوان برای بيمار انجام داد.
بيشترين اشخاص در معرض خطر افراد بالاي ۶۵ سال می باشند . توصيه ما به افراد زير اين سن اين می باشد كه به منظور پيشگيري از كاهش تراكم استخوان و پوكي استخوان ( عوامل اصلي و فرعی ابتلا به پوكي استخوان )مصرف ويتامين دي و كلسيم را به هيچ وجه از برنامه غذايي خود حذف ننمایند.
همچنين اشخاصی كه به سبب بيماريهاي خاصي ناچار به استفاده از كورتون می باشند صرفنظر از سن در معرض خطر ابتلا به پوكي استخوان هستند و براي تشخيص بايد آزمایش سنجش تراكم استخواني انجام دهند.
– سن بالاي ۶۵سال
– يائسگي زير ۴۵سال
– مصرف كورتون
– زمين خوردنهاي در اثر عدم تعادل
– شكستگيهاي استخواني با حداقل ضربه
– شكستگي استخوان بطور خودبخود در بستگان درجه اول
– پركاري تيروئيد
مضاف بر اين عوامل اصلي، عوامل فرعي دیگری در ابتلا به پوكي استخوان موثر می باشند.
– مانند بيتحركي بيش از شش ماه
– كمبود كلسيم
– كمبود نور آفتاب
– كاهش وزن بيش از ۱۰درصد نسبت به دوران جواني
– وزن زير ۵۷كيلوگرم در هر سني
– آرتريت روماتوئيد
تذکر :
وجود دو عامل از عوامل ( عوامل اصلي و فرعی ابتلا به پوكي استخوان )به اندازه يك عامل از عوامل اصلي ابتلا به پوكي استخوان، شخص را در معرض ابتلا به اين بيماري قرار ميدهد.
اشخاص تا سن ۲۰سالگي استخوان هايشان درست ميشود، در سنين بين ۲۰تا ۴۰سالگي استخوانها در حالت ثابت باقي ميمانند و از سن ۴۰ سالگي به بعد و بعد از دوران يائسگي در زنان كلسيم استخوانها از بين ميرود.
سنين نوجواني و زير ۲۰سال بهترين موقعی است كه كلسيم كافي در اختيار بدن قرار گيرد. و بهترين راه براي به دست آوردن كلسيم خوردن غذاهاي پر كلسيم مانند لبنيات شامل شير و ماست، سبزيهاي تازه، خشكبار، حبوبات، سويا و ماهي هاي نرم استخوان نظير ماهي آزاد، ساردين و كليكا می باشد.
امیدوارم از خواندن مقاله عوامل اصلي و فرعی ابتلا به پوكي استخوان رضایت کافی را داشته باشید ممنون از اینکه از وب سایت آلتین مد( التون باخیش آذر) دیدن کردید شما می توانید برای خواندن مقالات بیشتر به وب سایت آلتین مد سر بزنید و همچین میتوانید برای دیدن آخرین محصولات تولیدی شرکت آلتین مد در این سایت میتوانید به بخش فروشگاه بروید.در آخر این مقاله بسیار خرسند می شویم که ما را از نظرات خود بهرمند سازید.